AKTUELT

FVM TEMADAG: “Fra design til kontrolplan”

Onsdag den 4. oktober 2023 på Erhvervsakademi Aarhus

Fortsættelse af temadagsserien: Metrologi i hele proceskæden (design, udvikling og produktion)

Fortsættelse af temadagsserien, hvor FVM stiller skarpt på hele proceskæden fra design af nye produkter til fremstillingen af disse. Den overordnede proceskæde kan ses i figur 1. Dette er den anden temadag i en serie af fem temadage. Bemærk, at det er muligt at deltage og få udbytte af denne temadag, selvom man ikke har deltaget i den første temadag.

På første temadag gennemgik vi, hvordan designet blev omdannet til en tegning (grønne bokse i flowchart på figur 1). På denne temadag er vi kommet til:

  • Design Failure Modes and Effects Analysis (Design FMEA)
  • Prototype og sammenligning med tegningen
  • Udfaldsprøve fremstillet på produktionsudstyr som er sammenlignelig med det endelige produktionsudstyr
  • Process Failure Mode and Effects Analysis, Process FMEA
  • Kontrolplaner

På temadagen gennemgås konkrete eksempler fra industrien på, hvordan man kommer fra Design FMEA, hvis den er til rådighed for virksomheden, der skal producere emnet (det er som regel ikke tilfældet). Derfor vil man som regel i de måletekniske aktiviteter tage udgangspunkt i godkendte tegninger baseret på en eller flere prototyper og dernæst have den første produktion af udfaldsprøver. Hvis vi inkluderer de retningslinjer, som er beskrevet i AIAG’s PPAP (Production Part Approva Process), vil næste trin være udarbejdelsen af en PFMEA (Process Failure Mode and Effects analysis) baseret på et proces flow diagram.

Dette diagram viser de forskellige trin i fremstillingsprocessen, som er relevante i forbindelse med udarbejdelsen af FMEAen. Det hele munder ud i en kontrolplan, som beskriver de enkelte inspektioner og målinger gennem hele procesforløbet fra råvare til færdigt produkt.

Temadagen giver et eksempel på et software til opbygning af en PFMEA og den deraf afledte kontrolplan.

De enkelte del-elementer bringes i sammenhæng, hvor alle procestrin fra tegning og udfaldsprøve videre til FMEA sluttende med kontrolplanen gennemgås med udgangspunkt i FVMs testemne fra temadag 1.

Temadagen afholdes:
Onsdag den 4. oktober 2023

Erhvervsakademi Aarhus
Sønderhøj 30
8260 Viby J
Spørg efter ’Innovatoriet’ i receptionen

Send venligst din tilmelding til vores e-mailadresse: industriel@maaleteknik.dk
senest fredag den 29. september 2023. Vi glæder os til at se dig!

» LÆS DET FULDE PROGRAM
» TILMELD DIG ONLINE

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK