ARRANGEMENTER

Dato: 28. oktober 2021

Tid: 09.00 - 15.45

Location: Kyocera Unimerco A/S, Drejervej 2, 7451 Sunds

FVM TEMADAG oktober 2021

FVM TEMADAG – Torsdag den 28. oktober 2021

Hvorfor måler du?
Hvad kan du måle og hvad skal du måle?

Måling er en vigtig disciplin i moderne produktionsteknik. Uden brug af måleteknikken kan vi ikke fremstille emner, som med rimelig sikkerhed kan samles og fungere efter hensigten. Det gælder imidlertid ikke alene produktionsteknik. Vi kommer alle sammen i berøring med måleteknik hver eneste dag. Sådan har det været, lige siden mennesker begyndte at handle med hinanden.

Selv biblen beskæftiger sig med måleteknik.
”Du må ikke have to slags vægtlodder i din pose, tunge og lette. Du må ikke have to slags efa i dit hus, store og små. Du skal have nøjagtige og korrekte vægtlodder, og du skal have nøjagtig og korrekt efa (rummål), for at du må få et langt liv på den jord, Herren din gud vil give dig. Herren din gud afskyr alle dem, der gør den slags ting, alle der øver uret” (5. Mosebog v.13-16).

På en eller anden måde er det gået lidt i glemmebogen, at det er vigtigt at sikre sporbarhed på målingerne. Det er her vigtigt at bemærke, at hvis måleusikkerheden er ukendt, så er der ingen sporbarhed. På samme tid har der været diskussion om, hvor nøjagtigt man måler i dagligdagen. Det samme gælder spørgsmålet om, hvor nøjagtigt det er nødvendigt at måle?

FVM har valgt at sætte en temadag sammen omkring måleprocesserne og deres nøjagtighed for at følge op på denne diskussion og gøre opmærksom på, at vi selvfølgelig aldrig vil kunne producere mere nøjagtigt, end vi er i stand til at måle. Vores produktionsudstyr kan være det bedste i denne verden, men hvis vi ikke er i stand til at verificere denne nøjagtighed, så ved vi i realiteten ikke, hvad vi producerer!!

Deltag i denne nye FVM-temadag om måleprocessen, hvor vi sætter fokus på måleusikkerhed, valg af den rigtige måleproces og definitioner omkring verifikation af denne proces og få FVM’s Kapabilitetsbog med hjem.

Torsdag den 28. oktober 2021 hos Kyocera Unimerco A/S
Drejervej 2
7451 Sunds

Send venligst din tilmelding til vores e-mailadresse: ”industriel@maaleteknik.dk” senest torsdag den 21. oktober 2021.

Vi glæder os til at se dig i Sunds.

» DOWNLOAD PDF MED INFO SAMT TILMELDINGS BLANKET

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK